graytop
graybottom

Blog

[10.ROČNÍK "DŇA VTÁKOV"]

1. apríl je nielen Deň bláznov a vtipkárov, ale je to aj svetový Deň vtákov. A takýto názov – 1.apríl - Deň vtákov mala aj dobročinno-humorná akcia, ktorej už 10. ročník sa konal 1.apríla 2014 u nás v hoteli Dukla. Zmyslom tejto akcie je nezištná pomoc ľuďom, ktorí sa ocitli v núdzi a potrebujú to.

V rámci tejto akcie známe tváre prešovského spoločenského, kultúrneho a športového života pripravovali „ľudové“ jedlá a ďalší pôsobili v obsluhe ako čašníci. V tomto roku bol v obsluhe okrem iných aj tréner prešovských hádzanárov Peter Hatalčík (čerstvý šesťdesiatnik) a jeho zverenec Domino Krok. Súčasťou tejto akcie bola aj tombola so zaujímavými a vtipnými cenami. Náklady spojené s akciou (suroviny a nápoje), boli zabezpečené sponzormi, preto celý výťažok z tejto akcie sa môže rozdeliť tým, ktorí to potrebujú. Za predchádzajúcich deväť rokov bolo na akcii pár tisíc  hostí a organizátori rozdelili cca 33 tisíc Eur (1 milión Sk).

Aj tohto roku bola  účasť na tomto zábavno-charitatívnom podujatí vysoká, hostia si nielen že pochutili na výborných jedlách, ale taktiež podporili správnu vec.